Підрядники ліквідують дефекти дорожнього покриття на двох об’єктах за власні кошти

12.06.2020
717

ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» додатково інспектує стан покриття доріг, які ремонтувалися протягом 2018- 2019 років та перебувають на гарантії, щодо стійкості до високої температури. 

Як розповів директор підприємства Олексій Басан, на сьогодні виявлено два об’єкти, де дорожній одяг не витримав такого навантаження. 

«Ми виявили дефекти дорожнього одягу на дорогах Шишаки – Сагайдак – Поділ та М-22 – Соснівка – Кременчук – Горішні Плавні. Проблеми виявились через використання бітумної емульсії. Технологічно використання такої емульсії допустимо, але розрахунки базуються на законодавчо дозволених умовах експлуатації доріг щодо вагового навантаження. Згідно Правил дорожнього руху, максимальна вага автотранспорту на місцевих дорогах має сягати 24 тони. Сьогодні із подібною проблемою через спеку та великовантажний транспорт зіткнулися дорожники по всій країні»,  - зазначив директор Агентства.

Олексій Басан також зазначив, що підрядники вже отримали приписи від підприємства та найближчим часом ліквідують дефекти за власний рахунок. 

«В нас дуже принципова позиція щодо гарантійних обов’язків. Якщо протягом місяця дефект не буде ліквідовано - ми будемо звертатися до суду», - підкреслив директор підприємства. 

Нагадаємо, інженери з технічного нагляду АМД провели весняне обстеження. В результаті складено 30 протоколів щодо усунення дефектів.

Фото