В 2020 році буде відновлено понад 95 км доріг

02.03.2020
2428

За рахунок робіт з капітального та поточного середнього ремонтів буде відремонтовано понад 95 км доріг. Про це сьогодні, 2 березня, доповів директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан на щотижневій  апаратній нараді  в Полтавській обласній державній адміністрації.

Як зазначив Олексій Басан, Укравтодор вже затвердив Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2020 році. 

Розподіл бюджетних коштів в сумі 1 млрд 311 млн грн з Державного дорожнього фонду на 2020 рік здійснюється наступним чином: 607 млн грн – капітальний ремонт, 445 млн грн – поточний середній ремонт та 259 млн грн – експлуатаційне утримання доріг. 

За словами директора підприємства, у Переліку капітального та поточного середнього ремонтів наразі 22 об’єкти, де буде укладене нове суцільне асфальтобетонне покриття.

Також Олексій Басан зазначив, що з 1 березня розпочаті дорожні роботи в рамках Урядової програми “Велике будівництво”.

“Відновлено ремонтні роботи на ділянці Київського шосе автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський в межах м. Полтава з використанням 10 одиниць техніки», - повідомив директор Агенства.

Щодо робіт з поточного дрібного ремонту доріг, Олексій Басан зазначив, що фінансування цього напряму складає 136 млн грн. Кошти будуть  розподілені пропорційно протяжності доріг в кожному районі.

“Як тільки середньодобова температура та відсутність опадів дозволять – підрядні організації розпочнуть ремонтні роботи», - повідомив Олексій Басан. Та додав, що сьогодні значно спрощено процедури фінансування ремонту доріг від сільских рад та ОТГ. “У співпраці з Казначейством та Департаментом фінансів ми затвердили механізм прямого фінансування. Можемо отримувати кошти на ремонт доріг від сільських рад та ОТГ безпосередньо на казначейський рахунок підприємства, що суттєво зменшує час перерахування коштів від 3 місяців до 3 тижнів. Таким чином спільно можна вирішити локальні проблеми інфраструктури” – підкреслив Олексій Басан.