Увага! В спеку обмежено рух вантажного транспорту

21.06.2019
548

Згідно з чинним законодавством, при температурі повітря більше ніж 28 градусів за Цельсієм, рух автомобільними дорогами загального користування місцевого значення забороняється для вантажних авто, фактична маса яких перевищує 24 тонни та навантаженням на вісь понад 7 тонн.

Обмеження не застосовуються для транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

За даними поліції, водії великовантажних транспортних засобів при перевищенні зазначеної денної температури мають здійснювати відстій на відведених стоянках до зниження температурних показників. За порушення пункту 22.5 Правил дорожнього руху передбачений статтею 132-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Нагадуємо, обмеження застосовують із 10 годин до 22 години при температурі повітря вище +28 по Цельсію, адже температура поверхні асфальтобетону сягає 43 вище нуля, що приводить до розм’якшення бітумів і відповідно втратою асфальтобетону необхідної міцності.