Ремонт мостів на дорозі Чорнухи – Лубни продовжується

08.09.2023
252

У 2018 році дорога Чорнухи – Лубни перейшла на баланс Агентства у аварійному стані.

Роботи з її відновлення розпочалися уже через два роки. У 2020 році Агентство місцевих доріг Полтавської області першими в країні отримало кредит у державного банку й розпочало наймасштабніший ремонт місцевої дороги в області. Практично за рік відремонтували 35 км дороги, які з’єднали Чорнухи із Лубнами. За цей час підрядник використав майже 90 тисяч тонн асфальтобетону, який у два шари поклали на зміцнену основу.

У 2022 році планували продовжити ремонт дороги та відремонтувати штучні споруди. Це завершальний етап робіт цього об'єкту. Проте повномасштабне вторгнення поставило ці плани на паузу.

Цьогоріч завдяки підтримці Полтавської ОВА та наявності фінансування ремонт мостів вдалося відновити.

Нині стартують роботи на мосту поблизу Чорнух. Плануємо використовувати новітній метод гільзування. Підрядник в існуючу мостову споруду помістить сталеву гофротрубу. Простір між трубою та плитою прогонної будови заповнять цементо-бетонним розчином. Таким чином не порушуючи існуючої конструкції. Також ремонтуватимемо міст через річку Многа у селі Ковалі. Підрядник має перенести комунікації, повністю розібрати конструкцію, влаштувати нові ростверки, опори, плити прогонової будови, покриття та засоби організації дорожнього руху.

У зв’язку з проведенням робіт, планується перекриття руху на мосту через річку Многа. Схему об’їзду та терміни повідомимо окремо. Підсумовуючи можемо сказати, що відновлення ремонту мостів на дорозі Чорнухи – Лубни є вагомим кроком до завершення наймасштабнішого ремонту місцевої дороги в області. У результаті виконання усіх робіт жителі 11 населених пунктів зможуть дістатися до районного центру комфортною дорогою.

Працюємо далі!

Фото