Підрядники зимового утримання доріг сформовані за принципом районного поділення - Олексій Басан

03.12.2021
800

Для розчищення місцевих доріг у зимовий період підготували понад 26 тисяч тонн суміші і 225 спецавтівок – піскорозкидачів, механізмів із відвалами, екскаваторів. Цієї зими прибирати сніг на дорогах місцевого значення та посипати їх проти ожеледиці будуть 14 підрядних організацій.

Готовність снігоприбиральної техніки перевірив голова Полтавської обласної державної адміністрації на одній із баз у Решетилівці.

«Підрядник організував цілодобові чергування, щоб оперативно направити спецавто на ту чи іншу ділянку місцевої дороги, якщо погіршиться погода. Загалом підрядники зимового утримання доріг сформовані за принципом районного поділення. Тобто є дороги, які ми не можемо ділити, і вони проходять через кілька громад, тому підрядники забезпечують відповідно до своїх можливостей кілька громад», - пояснива Олексій Басан, директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області».

Рух снігоприбиральної техніки на місцевих автошляхах можна буде відслідкувати онлайн. Ми першими в Україні впровадили таку інтерактивну мапу.