Оперативно реагуємо на звернення стосовно ожеледиці на дорогах

17.01.2022
604

Сьогодні під час апаратної наради в Полтавській обласній державній адміністрації керівництво Агентства розповіло про забезпечення сталого функціонування автомобільних доріг області на період ускладнення погодних умов у зимовий період 2022 року.

«Щоденно до Агентства надходить оперативна інформація про погодні умови від Полтавського обласного центру з гідрометеорології, завдяки якій плануємо роботу підрядників. Із метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації, погіршення погодних умов та інформування про них керівництва поліції та ДСНС та обласної державної адміністрації налагоджено цілодобову роботу диспетчерської служби (тел. 050-015-02-33)», – повідомив Михайло Суржко, заступник директора ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області». 

Із початку осінньо-зимового періоду на адресу Агентства надійшло 137 звернень від Національної поліції, ДСНС та учасників дорожнього руху, на які оперативно відреаговано та забезпечено ліквідацію наслідків негоди чи ожеледиці на місцевих дорогах.

Відповідно до єдиних правил зимового утримання автомобільних доріг (ПГ.1-218-118:2005) повне очищення від снігу автомобільних доріг здійснюється після закінчення снігопаду або завірюхи, якщо вони не віднесені до небезпечних метеоролігічних явищ (ситуацій), не повинне перевищувати 8 годин.

Для інформування учасників дорожнього руху про стан покриття в зимовий період встановлено комплекти тимчасових зимових дорожніх знаків («слизька дорога», таблички «ожеледиця» та «зона дії»), а також на найбільш небезпечних ділянках доріг (спуски, підйоми, криві малого радіуса) сформовано конуси з протиожеледних матеріалів, які оновлюються за необхідності.

Рух основної техніки, що безпосередньо проводить розчистку та посипку місцевих доріг протиожеледним матеріалом, висвітлено на офіційному сайті Агентства.

Фото