Офіційний коментар стосовно ДТП в селі Сем’янівка

24.10.2019
740

Офіційний коментар стосовно ДТП в селі Сем’янівка Полтавського району.

«Агентство як балансоутримувач подбало про безпеку руху на цій ділянці дороги. Встановлено знаки про заборону руху транспорту, який перевищує вагу в 24 тонни (або 7 тонн на вісь). Додатково там знаходяться попереджувальні дорожні знаки, інформаційні біл-борди, а головне - Агентство облаштувало смугу для аварійної зупинки з двома валами щебенево-піщаної суміші при відмові гальм. Чому водій вантажівки не скористався нею чи не дотримувався швидкісного режиму, нам не відомо» - пояснив Олексій Басан, директор підприємства.

Нагадаємо, вчора близько 15.30 вантажівка знесла ринкову лавку, бетонний паркан і зруйнувала півбудинку. Дивом ніхто не постраждав. В ситуації розбирається патрульна поліція.

Зазначемо, що в 2020 році заплановано капітальний ремонт дороги від траси Полтава - Опішня до села Сем’янівка із додатковою системою захисту у вигляді комплексу безпеки руху. Проектом передбачено влаштування смуги руху для аварійної зупинки автотранспорту на крутих спусках із застосуванням всіх необхідних технічних засобів: бар’єрне огородження та дорожні знаки. Смуга буде виконана з крутим похилом на підйом з влаштуванням в кінці стримувального огородження. Покриття смуги буде із неущільнених рихлих шарів, що, разом з крутим похилом на підйом, забезпечить ефективне гальмування транспортних засобів, у яких відмовили гальма.