Кошти на дрібний ремонт розподілені між громадами пропорційно протяжності доріг

15.04.2021
866

Всього на ямковий ремонт в цьому році заплановано виділити 112 млн грн. Про це директор ДП «Агентство місцевих доріг» розповів під час пресконференції щодо планів ремонту місцевих доріг на 2021 рік.

Зокрема, Олексій Басан зазначив, що цього року частина Дорожнього фонду у розмірі близько 300 млн грн залишилась у бюджетах громад. Тому Агентство запропонувало громадам ремонтувати обрані ними дороги на умовах співфінансування 50 на 50.

«Майже всі громади в області підписали меморандум, який окреслює плани співпраці стосовно ремонту місцевих доріг і розвитку мережі, проведення заходів із безпеки руху та благоустрою смуги відведення. Із наступного тижня розпочинаємо дрібний ремонт в області і ті громади, які першими профінансували – із них і почнемо», - сказав Олексій Басан.

Також Олексій Басан розповів про інший спільний з громадами проєкт - утримання узбіч доріг. Відтепер громади можуть робити це самостійно.

«Ми надали громадам таке право, але розчищення узбіч буде проводитись за нашими технічними умовами. Тобто ми надаємо техумови, а громади самостійно обирають підрядників та проводять цю роботу. Контроль – спільний. Це той самий принцип win-win – переваги для кожного учаснику процесу: громади можуть використовувати деревину за власним бажанням – наприклад на опалення дитсадків чи школ. А ми заощадимо додаткові кошти на утриманні доріг», - сказав Олексій Басан.

Нагадаємо, сезон ямкових ремонтів місцевих доріг розпочнеться з наступного тижня.

Фото