Керівництво області проінспектувало дві дороги

16.12.2019
679

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов проінспектував дві дороги на Полтавщині. На відрізку дороги Київ-Харків-Довжанський по Харківському шосе в межах міста Полтава уклали фінальний шар асфальтобетону.
"Ремонт цієї дороги на особистому контролі Президента. Тому маємо знайти потрібне фінансування і завершити роботи по всій ділянці", - повідомив Олег Синєгубов, голова Полтавської облдержадміністрації.
Підрядник використав 800 тонн щебенево-мастикового асфальтобетону - матеріалу, який застосовується для будівництва автомагістралей. Згідно проекту шар ЩМА уклали товщиною від 4 до 5 см.
"Товщина конструктиву на цій ділянці дороги складає від 49 до 68 см, залежно від шарів основи, які зміцненні геотекстилем і георешіткою. За кілька днів залежно від погодніх умов буде нанесено тимчасову горизонтальну розмітку, а пластикову нанесуть весною", - сказав Олексій Басан, директор Агентства.
Роботи із ремонту розпочались в листопаді 2018 році. При отриманні потрібного фінансування підрядник може закінчити роботи в кінці 2020 року.

Також Олег Синєгубов проінспектував середній ремонт дороги /Р-42/-Шишаки-Сагайдак-Поділ. Особливу увагу керівник області звернув на майданчик вагового комплексу, що в перспективі дозволить контролювати проїзд великовантажного транспорту по відремонтованій дорозі.
Загалом за 63,7 млн грн на 38,7 км автошляху окремими ділянками підрядник застосував 4 типи робіт:

  • фрезерування, улаштування вирівнюючого шару асфальтобетону - 14 348 тонн;
  • фрезерування, улаштування верхнього шару покриття – 1448 тонн асфальтобетону;
  • ямковий ремонт із використанням гарячого асфальтобетону - 816 тонн, додатково із застосуванням машини для струйного методу ремонту на площі в 5000 кв.м.;
  • улаштування поверхневої обробки на довжині 11,9 км.

Також Агентство місцевих доріг вимагало від підрядника зміцнення узбіччя відфрезованим матеріалом і подбати про видалення кущів та порослі.