Дорога Чорнухи - Лубни буде капітально відремонтована

28.08.2020
738

Дорогу Лубни - Чорнухи мають відновити повністю вже найближчим часом. Для цього є реальний механізм, а головне - підтримка керівництва області та депутатів обласної ради.

Нещодавно хід робіт на цій дорозі проінспектував голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. В рамках програми Велике будівництво зараз тут триває капітальний ремонт ділянки у 5,8 км.

Про перспективи ремонту цієї дороги розповів директор ДП «Агентство місцевих доріг» Олексій Басан.

«Маємо підтримку країни і області, щоб розпочати пілотний для країни проект. Державний банк надасть інвестиційну позику в розмірі 515 млн грн, щоб відремонтувати дорогу Лубни - Чорнухи повністю. В цьому році відремонтуємо 60-70%, а в наступному - завершимо. Згідно із завдання голови ОДА маємо відремонтувати всі 34,5 км дороги», - пояснив Олексій Басан.

«Дорогою назвати важко. Це скоріше напрямок - яма на ямі. Якщо депутати підтримають в цю п’ятницю нашу пропозицію стосовно кредиту на сесії обласної ради, то за ці інвестиційні кошти відремонтуємо цю важливу дорогу повністю», - підсумував голова ОДА Олег Синєгубов.

28 серпня депутати обласної ради підтримали такі прагнення і проголосували за можливість отримання кредиту. Після представлення всього пакету необхідних документів державний банк має дати рішення про виділення коштів для ремонту дороги Лубни-Чорнухи повсій протяжності у 34,5 км. Кредит буде погашатися за рахунок субвенції з Державного бюджету.