Цього року ми посилюємо співпрацю з громадами, – Олексій Басан

19.04.2021
515

Про перспективи проведення в 2021 році ремонту доріг загального користування місцевого значення говорили сьогодні на апаратній нараді у Полтавській ОДА. Зокрема, директор Агентства місцевих доріг Полтавської області Олексій Басан зазначив, що через брак коштів цьогоріч Агентство активно співпрацюватиме з громадами на умовах співфінансування.

"Цього року ми працюємо у рамках бюджету 1 млрд 79 млн грн. Це кошти Державного дорожнього фонду. З них понад 60% буде використано на капітальний ремонт (ремонт з повною заміною основи дороги, на яку маємо від підрядника гарантію 10 років); 18% – це поточний середній ремонт; на експлуатаційне утримання заплановано – 20%. На жаль, у цьому році з Дорожнього фонду ми недоотримали близько 300 млн грн від запланованого, ці кошти за рахунок перерозподілу залишили у громадах”, – розповів Олексій Басан.

За його словами, представники Агентства місцевих доріг уже провели зустрічі з усіма керівниками громад та домовилися про ремонти найбільш важливих ділянок доріг на умовах співфінансування 50% на 50%.

“Частково ми вже розпочали ремонтні роботи. Однак, через погодні умови, на кілька днів їх призупинили”, – зауважив Басан.

На поточний рік заплановано провести капітальний та поточний ремонт доріг на 14 об’єктах. Перелік сформували виходячи з маршрутного принципу рекомендацій Укравтодору та Уряду. Фактичного цьогоріч продовжать ремонтувати об’єкти, розпочаті минулого року. Серед них: закінчення одного з найбільших об’єктів – це Лубни-Чорнухи; капітальний ремонт Миргород – Велика Багачка – Поділ; Диканька-Решетилівка; Кременчук – Манжелія; Кременчук – Власівка; Гадяч – Опішня та інші. Новий напрямок цього року – капремонт 5 км дороги Гадяч – Миргород.

“Також в цьому році продовжуємо обстеження мостів, визначаємо найбільш аварійні і проблемні. Проведемо капітальний ремонт мосту через річку Коломак на дорозі Н-12 “Мала Рублівка – Рунівщина” довжиною 80 метрів. Під час минулорічного обстеження ми виявили його аварійний стан. Вже проведені відповідні тендерні процедури і роботи розпочнуться через кілька днів”, – пообіцяв директор Агентства місцевих доріг Полтавської області.

Використано інформацію ОКІА "Новини Полтавщини"

 

Фото

Відео