Більше 80% дорожніх робіт у 2021 році - роботи з капітальних ремонтів

02.08.2021
486

Сьогодні на апаратній нараді директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан розповів про проведення в 2021 році ремонтних робіт на дорогах загального користування місцевого значення. Нагадаємо, що за програмою Президента України «Велике будівництво» у 2021 році передбачено ремонт 13 доріг та одного моста.

«83% від всіх робіт - це роботи з капітального ремонту та реконструкції, що передбачають посилення основи дорожнього одягу та приведення до сучасних габаритів. Інші 17 % - це поточний середній ремонт», - повідомив Олексій Басан.

У 2021 році Агентством заплановано відремонтувати 11,17 км автомобільної дороги Миргород – Велика Багачка – Поділ. Вже завершено роботи з влаштування верхнього шару покриття на 7,165 км, виконання робіт 75%. За період 2020-2021 років буде відремонтовано 20,9 км автомобільної дороги.

/Н-12/ – Мала Рублівка – Рунівщина – /М-03/ Заплановано відремонтувати 4 км.
Зараз виконуються роботи з посилення основи дорожнього одягу, виконання об’єкта 80%. Після завершення робіт буде відкрито відремонтовану ділянку (з врахуванням ремонтів 2020 року) протяжністю 21,2 км від м. Полтава в напрямку смт Котельва, це фактично альтернатива дорозі державного значення Н-12 Суми – Полтава за маршрутом в напрямку смт Котельва.

У результаті проведених ремонтів на автомобільній дорозі Чорнухи – Лубни в період 2020-2021 років буде відремонтовано 34,7 км та 4 моста. Зараз виконання становить 82%

Капітальний ремонт автомобільної дороги Гадяч – Миргород виконано на 35 %. Зараз виконуються роботи з поширення автомобільної дороги, а за місяць передбачене завершення об’єкта протяжністю 9 км від м. Миргород в напрямку смт Комишня.

Капітальний ремонт автомобільної дороги Стасі – Гавронці, завершено роботи з влаштування чорнощебеневого покриття протяжністю 1,5 км, виконання об’єкта 95%

Роботи з капітального ремонту моста через річку Коломак поблизу с. Черкасівка завершено на 45%. Виконано роботи з ремонту надводної частини опор, влаштовано 4 нових монолітних ригеля, на об’єкт завозяться нові залізобетонні балки прогонової будови та виконуються роботи по з’єднанню моста з насипом.

Поточний середній ремонт автомобільної дороги Шили – Надержинщина - Полтава завершено, відремонтовано 4,2 км. У зв’язку з якісним операційним контролем вдалося зекономити кошти та відремонтувати на 0,6 км більше. Всього за два роки відремонтовано 11,2 км та з’єднано з вищезазначеною ділянкою автомобільної дороги /Н-12/ – Мала Рубліка – Рунівщина – /М-03/.

Поточний середній ремонт автомобільної дороги Мостовівщина – Великі Кринки – Глобине завершено, відремонтовано 4,2 км. У зв’язку з якісним операційним контролем вдалося зекономити кошти та відремонтувати на 0,6 км більше. Всього за три роки відремонтовано 17 км від автомобільної дороги 
Київ – Харків в напрямку м. Глобине

Поточний середній ремонт автомобільної дороги /М-03/ – Машівка – Карлівка завершено, відремонтовано 3,572 км. У зв’язку з якісним операційним контролем вдалося зекономити кошти та відремонтувати на 0,372 км більше. Всього за три роки відремонтовано 18 км від автомобільної дороги Київ – Харків в напрямку смт Машівка.

Поточний середній ремонт автомобільної дороги Гадяч – Опішня завершено, відремонтовано 3,757 км (закрито проблемні ділянки та з’єднано ремонти минулих років), за два роки відремонтовано 11,2 км.

Поточний середній ремонт автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський виконано на 20%. Передбачено відремонтувати 0,13 км, що виконуються завдяки проведеному коригуванні 2020 року за рахунок економії в коштів по об’єкту у 2020 році.

Поточний середній ремонт Диканька – Решетилівка був заблокований у зв’язку з оскарженням рішення Антимонопольного комітету України в судовому порядку, отримано рішення 27.07.2021, зараз стадія укладання договору з підрядною організацією. Термін проведення робіт з ремонту буде становити один місяць, в плані ремонт 4,1 км. За 2020-2021 роки передбачено 11,5 км від автомобільної дороги Київ – Харків в напрямку смт Диканька.

Поточний середній ремонт Кременчук – Власівка заблоковано, вирішується в судовому порядку, після розблокування буде забезпечено проведення робіт, термін виконання яких становить один місяць, в плані ремонт 4,3 км.

Реконструкція ділянки автомобільної дороги Кременчук – Манжелія буде розпочата в поточному місяці, проведення аукціону заплановане на 6 серпня 2021 року. Це перша місцева бетонна автомобільна дорога в напрямку до нафтопереробного заводу. Об’єкт реалізується за моделлю «Проектуй-будуй».