Безпека руху – головний пріоритет!

08.10.2019
393

Олексій Басан поділився досвідом організації заходів на дорогах місцевого значення в рамках Регіонального форуму з безпеки дорожнього руху.

«Тільки цього року встановлено 2296 дорожніх знаків, облаштовано 26 залізничних переїздів, нанесено дорожню розмітку на 197 км. Особливу увагу звернули на ділянки доріг, що розташовані поблизу соціально важливих об’єктів — зупинки громадського транспорту, школи, бібліотеки, органи влади та храми. Оновлено 196 пішохідних переходів — на 170 з яких встановлено світлодіодну вставку (ВРД). Також проводимо роботи із планування узбіччя, видалення дерев та кущів для необхідного огляду під час руху», — повідомив директор підприємства.

Під час презентації особливо жваву дискусію викликав досвід використання ВРД, який вже успішно запозичили в багатьох регіонах України. Окрему увагу учасники форуму приділили можливості співфінансування таких заходів із безпеки руху за кошти органів місцевого самоврядування і ОТГ.

Регіональний форум відвідали більше 150 учасників — приїхали делегації із Києва та Харкова, представники влади, освіти, галузевих міністерств, поліції, Укртрансбезпеки і рятувальників.