Затверджено Програму утримання та розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2024 ‒ 2028 роки.

10.06.2024
187

Фахівці ОВА, департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики обласної державної (військової) адміністрації та Державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» розробили «Програму утримання та розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2024 ‒ 2028 роки». Депутати Полтавської обласної ради підтримали цю програму на минулій сесії.
Метою Програми є забезпечення експлуатаційного утримання та покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення, обґрунтування необхідності фінансового забезпечення експлуатаційного утримання і розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення в Полтавській області за кошти державного бюджету, обласного бюджету, бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад та інших джерел, щоб передбачати гарантоване фінансування для дорожньої галузі області.
Через постійне недофінансування, систематичне недотримання міжремонтних термінів та порушення перевізниками встановлених вагових норм більше ніж 70 відсотків автомобільних доріг загального користування місцевого значення в Полтавській області потребують капітального ремонту. Окремо потребують особливої уваги штучні споруди та мостові переходи.
Крім відновлення автомобільних доріг загального користування місцевого значення, необхідне їх якісне експлуатаційне утримання.
Реалізація Програми передбачає довгострокове планування та фінансування чітко визначених завдань і заходів щодо експлуатаційного утримання та відновлення мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення, а також мостів на них за кошти державного бюджету, обласного бюджету, бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад та інших джерел.
Виконання Програми сприятиме підвищенню рівня зайнятості населення в дорожній галузі, будівельній індустрії, галузі машинобудування дорожніх машин та механізмів та у сфері обслуговування об’єктів дорожнього сервісу.