Вперше в Україні пішохідні переходи обладнані світлодіодами

26.07.2019
739

Агентство місцевих доріг Полтавської області вперше в Україні почало використовувати світлодіодні дорожні вставки для розмітки пішохідного переходу.

  • Використання таких сучасних приладів на місцевих дорогах забезпечує суттєве покращення безпеки руху, адже в темну пору доби водій легко може побачити перехід і зменшити швидкість. Вони не руйнуються від наїзду та встановлюються в рівень із покриттям, тому в зимовий період під час чищення доріг не будуть пошкоджені. Вже встановлено більше 60 комплексів на території Полтавщини. Їх розміщують біля шкіл, адміністративних будівель, зупинок громадського транспорту на дорогах із інтенсивних рухом, — розповів Владислав Чичкань, начальник відділу експлуатаційного утримання автомобільних доріг, штучних споруд, організації та безпеки дорожнього руху АМД.

Вставки розмічальні дорожні (ВРД) безперервно миготять вночі — працюють від сонячної батареї, що вдень заряджає вмонтований елемент живлення.

В 2019 році заплановано обладнати такими активними вставками мінімум 206 пішохідних переходи на місцевих дорогах Полтавщини.

Відео