В Полтаві будують ваговий комплекс

09.08.2019
385

Агентство місцевих доріг Полтавської області до середини серпня облаштує на вулиці Зіньківській майданчик під ваговий комплекс Укртрансбезпеки.

«Дороги ремонтуємо, але перевантажений транспорт руйнує нове дорожне покриття. Один із методів боротьби — облаштування майданчика для вагового комплексу. Міська влада Полтави дала погодження на розміщення такого комплексу на вул. Зіньківській, однак фінансувати відмовилась. Виконаємо роботи за кошти підприємства. Після будівництва на місці запрацює ваговий комплекс Укртрансбезпеки», — пояснив Олексій Басан, директор Агентства.

В 2019 році боротьби з перевантаженням автомобілів на дорогах Полтавщини планують побудувати щонайменше 5 майданчиків для облаштування габаритно-вагових комплексів.

«Максимальне навантаження згідно Правил дорожнього руху становить 24 тонни або 7 тонн на вісь. Однак більшість перевізників нехтують цими правилами. І не в нашій компетенції накладати певні санкції чи штрафи. Тому в свою чергу забезпечемо належним чином роботу Укртрансбезпеки та поліції», – сказав Олексій Басан.