В області капітально відремонтують 3 мости

02.03.2020
1220

Три мости капітально відремонтують в 2020 році. Про це сьогодні 2 березня, розповів директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан на на щотижневій  апаратній нараді  в Полтавській обласній державній адміністрації.

Як повідомив директор Агентства, у 2020 році заплановано капітальний ремонт наступних споруд:
-    міст поблизу смт. Чутове: стан мосту обмежено працездатний, буде проведено розбирання та заміна конструктивних елементів споруди; 
-    міст на дорозі Котельва – Більськ: стан мосту - непрацездатний, буде проведено розбирання та заміна конструктивних елементів споруди; 
-    міст у с. Селещина: стан мосту  - непрацездатний, буде проведено розбирання та заміна конструктивних елементів споруди. 

За словами Олексія Басана, по двом об’єктам вже оголошено тендер, третій проект зараз проходить експертизу. 

Крім цього, Олексій Басан зазначив, що наразі Підприємство впроваджує використання всеукраїнської Аналітичної електронної системи управління мостами для розрахунку терміну експлуатації мостів до руйнування, визначення орієнтовної вартості проведення ремонтних робіт та визначення їх експлуатаційного стану. Це дозволить ефективно планувати ремонтні роботи.

За словами директора підприємства, науковцями ДП «ДерждорНДІ ім. М.П. Шульгіна» вже обстежено 10 мостів.  В планах на 2020 рік -  визначення стану понад 50 штучних споруд області.

Фото