Презентували Програму розвитку доріг на 5 років

30.01.2020
857

Сьогодні презентували журналістам цільову економічну Програму розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення Полтавської області на 2020-2024 рр.

Над Програмою працював галузевий держінститут - ДерждорНДІ імені. М.П. Шульгіна. Агентство першим з утримувачів доріг України замовило подібну експертну роботу в провідних науковців.

Зараз 90% доріг Полтавщини потребують суттєвого ремонту. За якими критеріями розробляли програму?

Фахівці спиралися на систему адміністративно-територіального устрою області - доступність госпітальних округів, амбулаторій та базових шкіл. Також вони врахували позиції Уряду і Полтавської ОДА, пропозиції на місцях, інтенсивність руху, індекси експлуатаційного стану доріг, наявність об’єктів туризму та в цілому попередню програму до 2022 року.

«На найближчі 5 років ми ставимо перед собою мету – ремонт найголовніших доріг області, що з’єднують райцентри та забезпечення проїзду на всій протяжності доріг. Головними приорітетами є якість, прозорість та безпека руху. Саме на цих умовах ми будемо взаємодіяти з підрядниками. Перевіряти хід робіт кожного дня на кожному з об’єктів та вимагати гарантійного усунення недоліків» – підкреслив директор Агентства Олексій Басан.