Полтавська область стала першою в Україні за ефективністю ремонтів місцевих доріг

25.01.2021
983

За даними проєкту «Велике будівництво», Полтавська обласна державна адміністрація стала першою в рейтингу використання коштів Дорожнього фонду.

Відповідний рейтинг опублікував на своїй сторінці координатор проєкту «Велике будівництво» Юрій Голик.

За інформацією Голика, Полтавська ОДА використала у 2020 році 99,94% коштів на ремонти місцевих доріг. Це найкращий показник серед інших областей України.

Як зазначив директор Агентства місцевих доріг Полтавської області Олексій Басан, цей показник означає, що всі заплановані ремонти місцевих доріг виконані своєчасно та у повному обсязі. Крім цього, підприємство змогло збільшити заплановані обсяги ремонтів завдяки ефективному менеджменту: «Завдяки ефективному використанню ресурсів, ми змогли цього року заощадити більше 100 млн грн державних коштів, на які додатково відремонтували майже 15 км місцевих доріг. Наш показник цього року – 127 км відремонтованих доріг – один з найбільших серед інших областей», – зазначив Олексій Басан.

Також він зазначив, що цього року Полтавська область першою серед областей України залучила на ремонт місцевих доріг і кредитні кошти - для ремонту дороги Чорнухи - Лубни по всій протяжності. 

Олексій Басан також підкреслив значимість для Полтавщини завершення в цьому році ремонту траси міжнародного значення М03 Київ-Харків-Довжанський в межах міста Полтава: «Цим проєктом ми пишаємося не тільки з виробничого боку, але й через вирішення великої соціальної транспортної проблеми: завдяки нашим спільним зусиллям траса Київ-Харків в межах Полтави нарешті стала дорогою європейського рівня», – зазначив Олексій Басан. 

Фото