Підготовка до зимового періоду

15.11.2019
1082

З початку 2019 року на зимове утримання (разом з підготовкою до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років) місцевих доріг витрачено 
35 млн грн.

На осінньо-зимовий період до кінця 2019 року заготовлено близько 3 тис. т солі та 15 тис. т. фрикційних матеріалів. Як порівняння за весь минулий осінньо-зимовий сезон використано 2830 т солі. Тобто місцеві дороги забезпечені протиожеледним матеріалом для посипки в повному обсязі.

У 2019 році проведено лабораторне дослідження та визначено більш ефективний (за рахунок більшої фракції) та дешевший матеріал для приготування протиожеледної суміші з використанням відсіву гірських порід (значно дешевше за використання піску).

На спусках та підйомах і кривих малого радіусу заскладовано конуси з протиожеледної суміші.

По кожному району області визначено потребу у спеціальній техніці, матеріальних засобах та базах для зберігання піщано-соляної суміші для належного експлуатаційного утримання доріг в зимовий період. Виготовлено та погоджено паспорти зимового утримання по кожному району області з якими можливо ознайомитись в районних державних адміністраціях або безпосередньо в нашому підприємстві.

Агентством погоджено 12 субпідрядних організацій.

Крім зазначених підприємств, до роботи в осінньо-зимовий період залучено філії Дочірнього підприємства «Полтавський облавтодор» (Гадяцький РАД, Глобинський РАД, Котелевський РАД, Диканський ДРП, Кобеляцький РАД, Лохвицький РАД, Миргородський РАД, Копилянська ДЕД).

Для виконання комплексу робіт з осінньо-зимового утримання автомобільних доріг підготовлено 229 одиниць техніки (73 піскороскидачі з них 46 з відвалами, 110 механізмів з відвалами, 46 навантажувачів). Додатково планується залучати ще 100 одиниць техніки сільськогосподарських виробництв, фермерів та інших підприємств.

Для інформування водіїв про ділянки, на яких найбільша ймовірність утворення слизькості встановлено 189 комплектів зимових дорожніх знаків.

Щоденно надходить оперативна інформація стосовно погодних умов від Полтавського обласного центру з гідрометеорології. При настанні несприятливих умов Агентство переходить в режим цілодобового чергування, телефон гарячої лінії – 0500150233.