Отримання погодження на проїзд великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів

15.02.2023
353

Перевезення негабаритних вантажів – один з найважчих видів транспортування, на кожному з етапів якого потрібно максимум професіоналізму і точності. З метою збереження автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, допускається за наявності дозволу та погодженого маршруту на участь у дорожньому русі таких транспортних засобів.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів від 9 лютого 2022 р. № 105 Агентство місцевих доріг Полтавської області надає погодження та маршрути на проїзд місцевими дорогами області. Перевізник, який має намір використовувати великоваговий та/або великогабаритний транспортний засіб, зобов'язаний не пізніше ніж за три доби звернутися до уповноважених підприємств із заявою про видачу погодження маршруту.

Для отримання погодження на проїзд потрібно:

1) Написати лист заявку (згідно наданого зразка);

2) Фахівці Агентства здійснюють перевірку заявки, розраховують сам маршрут, його довжину, визначають розмір плати за проїзд (при внутрішньому перевезенні) та надсилають перевізнику розрахунок, який оплачується в Державне казначейство;

3) Надати копію платіжного доручення з відміткою банка про оплату;

4) Отримати погоджений фахівцями Агентства маршрут на проїзд ВВТЗ;

5) Отримати дозвіл в сервісному центрі МВС.

Фото