«На ремонт Київського шосе необхідно 4 місяці»: Олексій Басан

15.04.2020
903

Уряд виділив 95 млн грн на ремонт дороги Київ-Харків в межах Полтави.

«Хоча Київське шосе – це власність міста Полтави, але це обличчя не лише міста, а й регіону. Тому голова ОДА Олег Синєгубов максимально посприяв виділенню коштів, щоб ремонт нарешті закінчився. Плануємо за 4 місяці завершити роботи і дійти до вулиці Великотирнівської. Окрім нової дороги, буде розміщено сучасне освітлення, бар’єрну огорожу і пластикову розмітку», - повідомив Олексій Басан, директор підприємства.

Загалом ремонт коштує 217 млн грн, із них – 107 млн грн заплатила область із Дорожнього фонду, а місто перерахувало 17 млн грн. За кошти Уряду ремонт обіцяють завершити.

Науковий супровід ремонту роблять спеціалісти ДерждорНДІ ім. М. Шульгіна, які перевіряють кожен шар конструктиву дорожнього одягу і тільки після лабораторних досліджень дають можливість продовжувати ремонтні роботи.

«Аварійни колектор «Полтававодоканалу» виявили ще під час проектування ремонту. Було проведено розрахунки найкращими інженерами України, які врахували можливе підмокання грунтів і внесли зміни до проекту. Саме тому і застосовуються геотекстиль та георештіка, щоб уникнути можливої деформації основи», - пояснив директор.

Зараз від вулиць 23 Вересня до Серьогіна відбувається асфальтування смуги руху та під’їздів, а від 23 Вересня до Великотирнівської працює фрезерувальна машина.

Фото