На Київ-Харків встановили новий світлофор та інтерактивний радар

04.09.2020
697

Агентство місцевих доріг Полтавської області продовжує розвивати систему безпеки дорожнього руху на Полтавщини. Цього разу презентували роботу сучасного світлофору на перехресті вулиці Харківське шосе із Кагамлика.

«Такі світлофори вже працюють в Києві та Харкові. В нашій області – вперше їх встановили саме в Полтаві. Вже практично місяць як успішно працює два таких пристрої. Розташовані на в’їзді та виїзді із Полтави - в бік Києва та Харкова. Це сучасне обладнання іноземного виробництва, яке зручне в обслуговуванні і працює згідно спеціалізованого програмного забезпечення», - розповів Олексій Басан, директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області».

Також на початку Харківського шосе при в’їзді в місто встановили інтерактивний радар.

«Це превентивне обладнання, яке попереджає водіїв та допомагає контролювати швидкість транспорту. Якщо водій перевищив дозволену швидкість – радар на екрані продемонструє незадоволений символ. Аналіз роботи такого ж радару в селі Мачухи показав високу результативність такого пристрою – водії дійсно стали контролювати швидкість руху. До поліції дані не надходять, але правоохоронні органи можуть дообладнати сертифікованими камерами таке обладнання», - підсумував директор підприємства.