Більше 60% запланованих на 2021 рік доріг будуть відновлені капітальним ремонтом – Олексій Басан

14.04.2021
957

Про це директор ДП «Агентство місцевих доріг» розповів сьогодні, 14 квітня, під час пресконференції щодо планів ремонту місцевих доріг на 2021 рік.

Зокрема, Олексій Басан зазначив, що цього року обсяги фінансування на ремонти доріг зменшилися у порівнянні з минулим роком.

«Фінансування фактично було зменшене на 300 млн грн. Але ці кошти були направлені в бюджети громад за рахунок акцизного податку. Тобто це кошти, якими наповнювався Державний дорожній фонд, але вони частково залишилися на місцях», - сказав Олексій Басан.

В ході пресконференції директор Агентства оприлюднив перелік об’єктів на капітальний і поточний середній ремонт.

«Ремонтуємо дороги маршрутним способом – від початку і до кінця. Тому більшість об’єктів – це продовження минулорічних ремонтів. Цього року плануємо використати сучасні технології будівництва доріг. Для прикладу, ділянку дороги Кременчук – Манжелія будемо ремонтувати технологією укочуваного бетону», - сказав Олексій Басан, директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області».

Цього року Агентство місцевих доріг отримає 1 млрд 71 млн грн із Державного Дорожнього фонду на ремонт та утримання автошляхів.

Фото