Заощаджені за теплу зиму кошти витратять на ремонт дороги

01.04.2020
2179

Дорогу визначать мешканці області шляхом відкритого голосування.

Таке рішення було прийняте сьогодні, 1 квітня, на нараді керівництва Агентства місцевих доріг Полтавської області.

Як зазначив директор підприємства Олексій Басан, сприятливі погодні умови цієї зими дозволили зекономити на утриманні доріг 11,31 млн грн. 

«На роботи з утримання доріг у зимовий період (січень - лютий 2020) було закладено 26,81 млн грн, з них по факту підрядник отримав 15,5 млн грн.  Таким чином, ми маємо можливість використати частину цих коштів на позачерговий ремонт ще однієї дороги в розмірі 5 млн., залишок коштів буде розподілено на інші статті з експлуатаційного утримання, зокрема на оформлення прав власності на землю, аварійні ремонти  - розповів Олексій Басан.   

Також на нараді було прийнято рішення щодо процедури вибору дороги під додатковий ремонт – її визначать шляхом відкритого голосування. 

«Ми розуміємо, що на сьогодні ремонту потребують 90 відсотків місцевих доріг, а головною потребою є забезпечення проїзду, тому вирішили не перерозподіляти ці кошти пропорційно на 25 районів, а використати їх на ремонт однієї дороги. Ми прагнемо бути прозорими, тому пропонуємо жителям Полтавщини самостійно визначити дорогу для ремонту. Вважаємо таке рішення справедливим» - підкреслив директор підприємства.

Агентство місцевих доріг Полтавської області вже визначило перелік доріг для голосування, їх буде 25 – по одній у кожному районі області.

Голосування розпочнеться протягом тижня, про початок буде оголошено на офіційному сайті підприємства та на сторінках у соцмережах.

Фото