На Полтавщині з’явиться 5 нових інтерактивних радарів

20.10.2021
847

Агентство місцевих доріг продовжує дбати про безпеку руху на автошляхах – цього року встановимо 5 інтерактивних радарів. 

Про це повідомив Олексій Басан, директор державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області».

«Маємо успішний досвід використання інтерактивних радарів для вимірювання швидкості у Мачухах та на в’їзді в Полтаву з боку Харкова, продовжимо їх встановлювати на місцевих дорогах. В цьому році встановимо такі пристрої в селі Нехвороща на дорозі Нові Санжари – Нехвороща, в селі Калайдинці на дорозі Чорнухи – Лубни, в селі Шилівка на дорозі Гадяч – Опішня, в Миргороді та в селі Сем'янівка. Будемо продовжувати розвивати систему безпеки руху, застосовуючи найкращі світові практики та технології», - повідомив Олексій Басан.

Інформацію із пристроїв аналізують фахівці підприємства, вивчають інтенсивність руху, враховують найбільшу швидкість та відсоток перевищення дозволеної швидкості.

Нагадаємо, що інтерактивний радар – це спеціальний пристрій, який обладнаний датчиком руху. Якщо водій перевищує швидкість у 50 км/год, то на екрані відображається швидкість червоним кольором та сумним смайликом. Якщо їхати менше, ніж 50 км/год – на екрані відображається швидкість зеленим кольором і смайлик нагородить такого водія посмішкою. Основна функція цього радару – профілактична, тобто інформує водіїв про швидкість. Такі пристрої масово використовують закордоном і вже довели свою ефективність. Показ швидкості психологічно діє на водія і спонукає зменшити швидкість.

Фото